İlk hibrid enerjili fabrika duyuruldu

Hibrid sözcüğünü bugüne kadar çoğunlukla otomobiller için duymuştuk. Ama kapsam genişliyor. Artık hibrid fabrikalar da var!

 

Hibrid, yani sözlük anlamıyla birden fazla enerji kaynağına sahip cihaz, araç vb. Ama artık bu sözcüğü fabrikalar için de kullanmaya başlayacağız. Çünkü ABD`de gerçekleştirilen Ulusal Temiz Enerji Toplantısı`nda dünyanın ilk hibrid enerjili fabrikası resmen duyuruldu.

 

Las Vegas`ta gerçekleştirilen etkinlik sırasında ABD Senatörü Harry Reid, ABD Enerji Bakanlığı Sekreteri Steven Chu ve fabrikayı geliştiren Enel Green Power`ın Kuzey Amerika Başkanı Francesco Venturini tarafından duyurulan bu dünyanın ilk hibrid fabrikası, çevreci yönü ve doğaya saygılı yapısıyla dikkat çekiyor.

 

Toplam 24 MW güve sahip olan fabrikanın hibrid ünvanını almasında güneş enerjisiyle jeotermal enerjiyi birlikte kullanabilmesi yatıyor. Bu iki doğal enerji kaynağını aynı potada eritmeyi başaran Enel Green Power, fabrikanın güneş enerjisinden maksimum faydayı elde etmek için tam 80 bin adet polykristal güneş panelinden faydalanmayı planlıyor. Çevreci yönüyle, adı kirlilikle neredeyse özdeşleşen fabrikalar ve üretim tesisleri için yeni bir kapı açan fabrikanın inşaatına yakın zamanda ABD`nin Nevada eyaletindeki Churcill County`de başlanacak.

www.bilgicagi.com / çevre

01.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR