Küresel güneş pili sektörü 70 milyar dolara ulaşacak

Güney Kore firması Samsung SDI tarafından yapılan açıklamada 2020 itibari ile küresel güneş pili sektörünün 70 milyar dolara ulaşmasının beklendiği ifade edildi. Bu beklentinin oluşumunda fiyatların düşmesi beklentisi ve hükümet desteklerinin artacağı düşüncesi etkili.

 

Samsung SDI tarafından yapılan açıklamada 2020 itibari ile şu anda 30 milyar dolar hacminde olan küresel güneş pili sektörünün 70 milyar dolara ulaşmasının beklendiği ifade edildi. Samsung SDI Güneş Enerjisi Bölümü Başkanı Choi Chang-sik, Reuters’a yaptığı açıklamada Japonya’da nükleere karşı oluşan tepki ve artan petrol fiyatları nedeniyle güneş enerjisine olan talebin artacağını ifade etti. Ancak güneş pili sektöründe Çin’li pil üreticilerinin agresif büyümesi ve küresel talebin zayıflamasının neden olduğu kapasite fazlasının 2013 yılına kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi. Choi “Kapasite fazlası, 2013 yılına kadar devam edecek ve bu süreçte de sapla saman birbirinden ayrılacak” dedi.

 

Her ne kadar mevcut piyasa koşulları zorlu olsa da Samsung SDI, şu anda 150 MW olan güneş pili üretimini 2015 itibari ile 3 GW düzeyine çıkarmayı planlıyor.

 

Çinli Suntech Power Holdings ve Trina Solar gibi büyük güneş üreticileri ile rekabet eden şirket güneş ürünlerini ilk olarak ABD, Japonya ve Avrupa piyasalarına pazarlamayı düşünüyor. Ayrıca gelişmekte olan Çin ve Hindistan gibi piyasaları da gözlüyor.

 

Samsung Electronics, güneş ile ilgili işlerini bu yılın başında SDI’a transfer etti. Samsung Group, 2021 yılında 7 milyar dolarlık yeşil enerji sanayi bölgesine yatırım yapacağını açıkladı.

www.geleceginenerjisi.com

08 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR