En Güzel Cami Bahçesi Düzenleme Peyzaj Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen, "En Güzel Cami Bahçesi Düzenleme Peyzaj Yarışması"nda, Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesine bağlı Çene Köyü Camisi il birincisi seçildi.

 

Çene Köyü Camisi İmam Hatibi Adnan Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çene köyündeki köy camisinde 10 ay önce göreve başladığını belirtti.

 

Camiye gelen insanların huzurlu ortamda ibadet etmelerini sağlamak için namaz öncesinde ve sonrasında oturup sohbet edecekleri, kamelyasında dinlenecekleri, akşamları da bahçe ışıklandırmasıyla göze hitap eden görüntüsüyle sadece camiye gelenlerin değil, tüm köylülerin dinlenebileceği bir mekan oluşturmak istediklerini anlatan Özcan, şöyle devam etti:

 

"Yarışmaya 7 cami katıldı. Bahçe düzenlemesi kategorisinde Tekirdağ`da birinci seçilmemiz bizleri çok mutlu etti. Caminin bahçesinin tamamı çimle ve yolları da parke taşla kaplı. Duvarları uygun şekilde boyanarak göze hoş bir ortam oluşturuldu. Bahçede ektiğim gülleri Bulgaristan`dan getirttim. Aşılı ve özel güller. Bahçemizi hem güneş enerjisi, hem de normal elektrik ve projektörlerle ışıklandırdık. Yaptığımız çalışmalara katılan, destek sağlayan tüm köylülerimize ve yardımseverlere teşekkür ediyorum."

 

İlçe Müftüsü Veysel Işıldar, camilerin çevre düzenlemesi, tertibi, düzeni, temizliği konularında din görevlilerinin teşvik edilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm Türkiye genelinde böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığının amacı, cami bahçelerini temiz tutmak, güzelleştirmek ve vatandaşın camide ibadet ettikten sonra bahçesinde oturup zaman geçirebileceği mekanlar oluşturarak, bahçe ile caminin birbirine uyumuna da dikkat ediyoruz" dedi.

 

Çene Köyü Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şerif Uçar da, cami yerinde önceleri 160 yıllık kerpiç bir binadan oluştuğunu ancak, bu binanın yerine 2008`de ibadete açılan 400 kişinin namaz kılabildiği ve 700 metrekarelik bahçesi olan yeni cami yaptıklarını kaydetti. TEKİRDAĞ (Anadolu Ajansı)

www.haberler.com

03.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR