BAKAN YILDIZ’DAN GÜNEŞ MESAİSİ!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`ın, mesai önerisi tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, mesai saatleri ile ilgili ilginç bir açıklama yaptı. Yıldız; “Mesai saatlerini güneşin doğuş ve batış saatlerine göre bir düzenleme yapalım” dedi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Ajansı Bakanlar Toplantısı için Fransa’nın başkenti Paris’e giderken gazetecilere mesai saatleri ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Konuyu Vatan Gazetesi yazarlarından Murat Çelik’te köşesine taşıdı. Çelik, köşesinde Yıldız’ın, bu yöndeki açıklamalarına yer verdi.

 

İşte Yıldız’ın yaptığı o açıklama; “Mesai saatlerini gün ışığına göre ayarlayalım. Mesainin süresinde bir değişiklikten söz etmiyorum. Güneşin doğuş ve batış saatlerine göre bir düzenleme yapalım” şeklinde konuştu.  Günlerdir tartışılan “Mesaiye erken başlayalım” önerisini izah eden Yıldız; “Enerji Bakanı olarak, gün ışığından daha fazla yararlanmak için yaptım bu öneriyi. Çok açık söyleyeyim konunun namaz saatleri ya da din referanslı hiçbir noktayla ilgisi yok. Bu aklıma bile gelmedi. Söylediğim şudur: Güneş doğduktan bir saat sonra mesai başlasın, mesai saati bitince de bitsin. Yani öğle tatili dahil dokuz saatin sonunda bitsin yine. Mesela Kars’ta güneş saat 6’da doğuyorsa, mesai 7’de başlasın, Ankara’da 7’de doğuyorsa 8’de başlasın. Nasıl seçim zamanlarında sandığı doğu bölgelerinde bir saat önce koyup, bir saat önce kaldırıyorsak işte bunu sistemli bir hale getirebiliriz. Özel sektör bu tür ayarlamaları yapıyor, kamu da yapabilir. Bakın şimdi 30 Ekim’de kış saati uygulaması başlıyor. Saati bir saat geri alacağız. Mesela Ankara’da 29 Ekim’de güneş saat 7’de doğuyorsa, 30 Ekim’de 6’da doğacak. Mesai saatleri aynı kalacağı için biz gün ışığında bir saat fazla uyuyacağız. Buna karşılık, güneş battıktan sonra, yani karanlıkta daha fazla yaşayacak, çalışacağız. Sorun burada ve tartışmaya açtığımız işte bu”.

www.kayseriolay.com

21.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR