İklim Değişimine Borlu Çözüm

Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yılmaz iklim değişimi ile mücadelede Türkiye`nin yerli kaynaklarını kullanması adına önemli bir açıklamada bulundu.

 

Orhan Yılmaz bor madeninin yeni bir kullanım alanını keşfettiklerinin haberini verirken, borlu çözeltiler ile baca gazından çıkan karbon dioksitin yüzde 70`ini yok etmeyi başardıklarını söyledi. Yılmaz bu ürünü sanayiye dönüştürebildiği takdirde ``paraya para demeyiz`` diye konuştu.

 

Ürünün laboratuvar ortamında defalarca test edildiğini söyleyen Yılmaz çalışmalarını bir aşama ileriye götürerek pilot çalışma yapacakarını ve bir de tesis kuracaklarını söyledi.

 

Gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından fabrikalara baca gazlarını arıtmak için teklif götürmeye başlayacaklarını söyleyen Yılmaz, bu bileşen için patent başvurusu yaptıklarınıda sözlerine ekledi.

 

Dünya bor talebinin yüzde 47`ini karşılayabilen Eti Maden İşletmeleri`nin 2011 yılı ciro hedefi 875 milyon dolar iken, şirket cirosunun 227 milyon doları Hazine`ye temettü olarak ödenecek.

www.yesilekonomi.com

15.11.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR