ORKÖY`den orman köylülerine 46 güneş enerjisi

Çankırı Çevre İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Çankırı`nın Çerkeş ilçesinin Hacılar köyüne 46 adet güneş enerji sistemi döşedi.

 

Hacılar köyünde gerçekleştiren programa Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Orman Köyleri Halkla İlişkiler (ORKÖY) Daire Başkanı Mahmut Aydın, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, daire müdürleri ile Hacılarlı vatandaşlar katıldı. Köy muhtarı Ahmet Konuk yaptığı konuşmada, "Devletimizin bu zamana kadar Hacılar köyümüze yapmış olduğu çalışmalardan dolayı köylülerim adına çok teşekkür ederim. Ancak bu yapılan yardımların yanında süt sığırcılığı ve kuzu yetiştiriciliği konusunda da devletimizden destek vermesini bekliyoruz." dedi.

 

İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Selim Boyraz da şöyle konuştu: "Orman köylerimizin bu zamana kadar birçok ihtiyaçlarını giderdik ve gidermeye devam edeceğiz. Bugün burada Hacılar köyüne güneş enerji sistemlerini faizli ve faizsiz bir şekilde verdik. Böylece orman köylüleri ısınmak ve sıcak su ihtiyaçlarını artık bu sistemlerden elde edecekler."

 

Çankırı Valisi Özcan da "Bugün Çerkeş ilçemizin Hacılar köyüne 46 adet güneş enerji yerleştirdik, hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

 

Orman-Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) Daire Başkanlığı`nın faaliyetleri kapsamında, Çankırı Çevre İl Çevre ve Orman Müdürlüğü`nce Çankırı genelinde 4 yılda toplam 2 bin 250 güneş enerji sistemi takılarak 288 bin ağacın kesilmesi önlenmiş oldu. (CİHAN)

www.zaman.com.tr

29 Kasım 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR