Kaya Tütengil: Siemens, en büyük çevreci ürün portföyüne sahip şirketi haline geldi

 

Siemens standında, petrokimya gibi büyük öneme sahip sektörlere özel enerji verimliliği çözümleri, çevreci ulaşım ve lojistik sistemleri, hibrid otobüsler, ELFA adlı motor ve kontrol sistemleri, yüksek verimli AC elektrik motorları, su ve atıksu arıtma teknolojileri gibi daha pek çok çevreci ve enerji verimli ürünler ile ilgili çözümler de yer aldı.

 

İstanbul WOW Convention Center’da gerçekleştirilen 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamındaki etkinliklerde, 10 farklı alandaki ürün ve teknolojilerini katılımcılara anlatan Siemens, Hız Kontrol Sistemi ailesinin yeni ürünü Sinamics G120C’yi de tanıttı. Siemens standında, petrokimya gibi büyük öneme sahip sektörlere özel enerji verimliliği çözümleri, çevreci ulaşım ve lojistik sistemleri, hibrid otobüsler, ELFA adlı motor ve kontrol sistemleri, yüksek verimli AC elektrik motorları, su ve atıksu arıtma teknolojileri gibi daha pek çok çevreci ve enerji verimli ürünler ile ilgili çözümler de yer aldı. Siemens Enerji Verimliliği Koordinatörü ve Endüstri Sektörü Direktörü Kaya Tütengil; “Uzun yıllardır küresel ölçekte enerji verimliliği odaklı tüm çalışmaları ve organizasyonları destekliyoruz. Geliştirdiğimiz ürün ve teknolojilerin enerji verimliliğine faydalı olması için özel bir çaba sarf ediyoruz. Siemens, bu çabanın bir sonucu olarak dünyanın en büyük çevreci ürün portföyüne sahip şirketi haline geldi.” dedi.

 

Türkiye’de enerjinin yüzde 75’inin sanayide tüketildiğine dikkat çeken Tütengil, “Siemens Akademi ile enerji verimliliği danışmanlığı hizmetlerimiz kapsamında Türkiye’nin en büyük ilk 500’ünde yer alan kuruluşların enerji yöneticilerinin eğitimini gerçekleştiriyoruz” dedi.

www.geleceginenerjisi.com

16 Ocak 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR