HABERLER / KARAMAN`A DAVET ... (25.02.2012)

 

Vali Kahraman TRT Anadolu Ekranlarında Karaman’ı Anlattı

Programda Karaman`ın 4500 yıllık kadim bir tarihe sahip olduğunu ve bölgeler arasında ulaşım açısından stratejik bir bölgede kurulduğunu ve Türkiye`de deprem riski en düşük bölge olduğunu vurgulayan Vali KAHRAMAN, bütün bunların Karaman`ı turizm açısından, sanayi açısından cazibe merkezi haline getirdiğini belirtti.

 

Karaman`ın özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayide önemli bir mesafe kat ettiğini belirten Vali KAHRAMAN, Karaman`da yatırımcılara arsa tahsisi, prim ödemeleri gibi konularda sağlanan kolaylıklardan ve desteklerden bahsederek, Karaman`da her işin profesyonelce, planlı bir şekilde düşünüldüğünü vurguladı.

 

Karaman`da kurum ve kuruluşlar arasında tam bir mutabakat olduğunu ve Karaman`ın güçlü siyasî ve sosyal yapısıyla her geçen gün güçlendiğini belirten Vali KAHRAMAN, milletvekilleriyle, belediye başkanıyla, rektörüyle ve bürokratlarıyla Karaman`ı daha yüce ve yükseklere taşımaya gayret ettiklerini, Karaman`daki siyasi parti temsilcileri arasında mesele Karaman olunca herkese örnek olacak bir işbirliği ve dayanışma olduğunu ifade etti.

 

Bu işbirliğinin Karaman için büyük bir avantaj olduğuna dikkat çeken Vali KAHRAMAN: “Karaman ulaşım açısından, deprem riskinin az olması açısından, teşvik kapsamında olmasından dolayı ciddi avantajları olduğu gibi aynı zamanda yeşil enerji açısından da ciddi avantajlara sahiptir. Güneş enerjisi ölçümlerinde Karaman, Türkiye ortalamasının üstünde bir değere sahiptir ve Ayrancı ilçemizde doğalgazı, rüzgâr enerjisini ve güneş enerjisini kullanacak dev bir yatırım yapılıyor. Yaklaşık 1 milyar euro`luk bir yatırım... Bu gibi yatırımlarla Karaman bir enerji merkezi haline de gelecek. Tabii bunun yanında işsizliğin neredeyse sıfır olduğu ilimizde yeni istihdam alanları da oluşacak.”dedi.

 

Karaman`ın gücüne güç katmak ve kendini her geçen gün daha iyi ve daha etkin biçimde ifade etmek için gayret sarf ettiğini belirten Vali KAHRAMAN, geçtiğimiz günlerde yaptığı Güney Kore gezisine ve Emitt Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı`na değinerek: “Emitt`te Karaman bölgesini en iyi yansıtan stant ödülünü aldı. Bunda ziyaretçilere çeşitli ikramlarda bulunan Duru Bulgur, Bifa, Karsa, Saray Holding gibi büyük firmalarımızın ciddi katkıları olmuştur. Buradan hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Güney Kore gezimizde yatırımcılarla ve turizm yetkilileriyle görüştük, onları ilimize davet ettik... İnşallah önümüzdeki süreçte Karaman turizm alanında, yatırım alanında ciddi bir cazibe merkezi haline gelecek.”dedi.

 

Karaman`da okullaşma oranlarının yüksek olduğunu, okul öncesinde bu oranın %99`larda, ortaöğretimde %75`ler civarında olduğuna dikkat çeken Vali KAHRAMAN: “E-Etüt Projesi Türkiye`de ilk olarak Karaman`da başladı. Fatih Projesi`nde Karaman pilot illerden birisi. Sınıf başına, öğretmen başına düşen öğrenci sayımız 22... Eğitim alt yapısında neredeyse hiçbir eksiğimiz yok. Üniversitemiz çok genç olmasına rağmen her geçen gün yeni fakültelerle, yeni etkinliklerle, bilimsel çalışmalarla, akademik kadrosuyla kendine saygın bir yer edinmektedir. Bütün bunlar Karaman`ın geleceği açısından olumlu ve sevindirici gelişmeler...” dedi.

 

Karaman`daki yatırımlara ve Karaman`ın güncel konularına yönelik olarak programa canlı telefon bağlantısıyla Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kâmil UĞURLU ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN de konuk oldu.

 

Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN, Karaman`ı özellikle ulaşım alanında daha üst seviyelere taşımaya gayret ettiklerini belirterek, Karaman`ın ilçeleriyle ve diğer illerle olan bağlantılarını güçlendirmeye çalıştıklarını, hızlı tren projesinin Karaman`ı da kapsadığını, bütün bunların Karaman`ı daha da geliştireceğini ifade etti.

 

Belediye Başkanı Dr. Kâmil UĞURLU ise Vali KAHRAMAN`ın Karaman halkı için büyük bir şans olduğuna dikkat çekerek, Karaman`a hizmet eden herkesin bir aile bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Karaman Belediyesi`nin büyük projeleri olduğunu, Doğukışla Vadisi`nde Dikmen Vadisi`ne benzer bir uygulamalarının olacağını, Aktekke Kent Meydanı, Tapucak Mahallesi gibi projelerle Karaman`ın çehresinin değişeceğini ifade eden Başkan UĞURLU, Karaman`ın imar noktasında gelecek 50 yılını tasarladıklarını vurguladı.

 

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN ise Karamanoğlu Mehmetbey Üniversite`nin bir yüksek öğretim kurumunun temel niteliklerine sahip olmasının yanında, sosyal ve kültürel anlamda da sıradan değil aranan bir üniversite olduğunu belirtti.

 

Programın sonunda Vali KAHRAMAN, Karamoğlu İbrahim Bey İmareti`nin kapısında yazan “kapımız açıktır girene, lokmamız helâldir yiyene” cümlesini hatırlatarak herkesi Türkçenin Başkenti`ne, Karaman`a davet etti.

www.karaman.org

20 Şubat 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR