Çinliler Pazar Araştırıyor

Isparta`da bulunan Çin heyeti, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın önderliğinde Vali Memduh Oğuz`u makamında ziyaret etti.

 

Çin heyetinin Isparta`yı ziyaret amacıyla ilgili olarak Vali Memduh Oğuz`a bilgiler sunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; Isparta`da kurulacak showroomda Çin`de üretilen traktör, güneş enerjisi sistemleri, otomobil, motosiklet, rüzgar panelleri gibi ürünler başta olmak üzere 84 ürünü sergileyerek pazar araştırması yapacaklarını ifade etti.

 

Başkan Günaydın, "Çinli arkadaşlarımızla ülkemizde üretimi yapılan endüstriyel ürünler değil de, ülkemize mal olmuş ürünler değil de, pazar payı olacak yeni ürünlere yönelik ortak yatırım yapmayı düşünüyoruz. Öncelikle 84 ürünü eski gençlik merkezinde sergileyerek halkımızın beğenisine sunacağız ve orada halkımız tarafından rağbet gören ürünün üretimini yapacağız, ilk etapta düşüncemiz bu şekilde olacak. Bunu Allahın izniyle bir ay gibi kısa sürede gerçekleştirmeyi düşünüyoruz, çünkü kendileri de acele ediyorlar. Fiziki binaları belediye yapacak, teknolojik ekipman kısmını Çinli arkadaşlarımız yapacak ve üretimimiz bu şeklide ortak olacak. Üretimi burada yapılacak olan ürünler Isparta markasıyla dünya piyasasına sunulacak, yani Türk Malı olarak dünya piyasasına sunulacak" dedi.

 

Çinlilerle özellikle doğal yalıtım konusunda ortaklık yapmak istediklerini belirten Günaydın, "Bildiği üzere biz daha önce bu konuda girişimlerde bulunduk ve üretim yapmaya başladık, bu üretimimizi büyüterek pomza madenlerimizi en iyi şeklide değerlendirmeyi düşünüyoruz. Ben bu düşüncelerimi Sayın Cumhurbaşkanımızla da paylaşma imkanı buldum ve o da çok heyecan duyduğunu belirtti" diye konuştu.

 

Yatırımlara Isparta halkını da ortak yapmak istediklerini belirten Başkan Günaydın, "Çin heyeti ile yapacağımız bütün yatırımlara Isparta halkını da ortak etmeyi düşünüyoruz, bu şeklide Isparta`nın bir bütün olarak üretim sıçraması yapmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, "Bütün adımlarınızda, bütün çalışmalarınızda bende belediye başkanımızla birlikte sizin yanınızdayım. İnşallah bu birliktelik Isparta adına iyi olur ve güzel sonuçlar verir" dedi.

 

Ardından Hebei Eyalet Başkanı tarafından gönderilen porselen çay seti takımı Vali Oğuz`a takdim edildi. Vali Oğuz`da eyalet başkanına iletilmek üzere gül ürünlerinde oluşan hediye verdi. Ziyaret karşılıklı iyi dilek temennilerle sona erdi. Isparta (İHA)

www.haberler.com

05.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR