Elektrikli otomobil için evlere şarj ünitesi yapıyor

Otomobillere olan ilgisiyle de tanınan iş adamı Ali Ağaoğlu, elektrikli otomobiller için uygun alt yapıyı, şarj ünitelerini, inşa ettikleri binalara yerleştirmeye başladıklarını söyledi.

 

Ali Ağaoğlu, Uludağ Ekonomi Zirvesi için geldiği Bursa’da, inşaatın emek yoğun bir sektör olduğunu ve 1 milyon 700 bin çalışanının bulunduğunu söyledi. Buna tedarikçilerin dahil olmadığını dile getiren Ağaoğlu, 2023’e gelindiğinde bu rakamın 3 milyona ulaşacağının tahmin edildiğini bildirdi.

 

İnşaat sektörünün hem eğitim almış kesime hem de eğitimsizlere istihdam sağladığını vurgulayan Ağaoğlu, bu açıdan sosyal dengenin sağlanması için önemli rol oynadığını kaydetti.

 

İnsanların geliri arttıkça daha yüksek standartlarda yaşamak istediğini anlatan Ağaoğlu, şöyle devam etti: "Biz konutta markalaşmayı başlatarak orta gelir grubunun yaşam standartlarını yukarı çektik. 30 binin üzerinde konut teslimi yaparak markalı konut anlayışını yerleştirdik. Konut kavramı, barınma ihtiyacı olmanın ötesine geçti, statü sembolü haline geldi. Konutta çevre unsurunu ön planda tutuyoruz. (AA)

http://ekonomi.milliyet.com.tr

18.03.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR