Türkiye’de yazlar daha sıcak olacak

Avrupa Komisyonu İklim Değişikliği Komisyoneri Connie Hedegaard, "İklim değişikliği, bütün dünyada sürdürülebilir kalkınma çabalarını engelleyebilir. Özellikle de Akdeniz havzasında bunu yapabilir, çünkü buradaki ülkeler en yüksek risk grubuna giriyor" dedi.

 

Connie Hedegaard, "Türkiye-AB İklim İşbirliği: Fırsatlar, Faydalar ve Zorluklar" başlıklı seminerin açılışında yaptığı konuşmada,Türkiye`nin orta kesimlerinde kuraklık yaşandığını, İngiltere`de bir kuraklık başladığını söyledi.

 

Hedegaard, "Sıcak yazlar Türkiye`de daha da fazla tanık olacağınız bir olay olacak. Bilim de bize `Artık vakit daralıyor, daha yeşil bir büyümeyi gelecek için mutlaka sağlamalıyız` diyor" şeklinde konuştu.

 

Hedegaard, şunları kaydetti: "İklim değişikliğinin ortadan kaldırılması bizim ellerimizde. Buna ne kadar hızlı başlarsak maliyeti de o kadar az olur” diyen Hedegaard, yapılan çabaların, alınan önlemlerin yeterli olmadığını, çevreye dost enerji ve kaynak kullanımında etkin bir kalkınma sağlamaya çalışmak gerektiğini söyledi.

 

Bugünkü planlar çerçevesinde Türkiye`nin 2020 yılına gelindiğinde emisyon artışı yaşayacağını söyleyen Hedegaard, "Bütün görev emisyonların azaltılması olurken yine de bu konuda epey zorluğumuz olduğunu kabul etmeliyiz" dedi.

www.geleceginenerjisi.com

17.04.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR