Yingli Solar’dan Kayserili İşadamlarına Güneş Enerjisi Semineri

Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, Form Temiz Enerji’nin Kayseri’de düzenlediği güneş enerjisi bilgilendirme toplantısına katılarak “Fotovoltaikte Lisanssız Tüketimin Dünya ve Türkiye’deki Önemi” hakkında bilgi verdi.

 

Güneş enerjisi sektörünün önemli firmalarından Form Temiz Enerji, Kayseri Novotel’de “Anadolu Kaplanları Elektrik Faturasından Korkmaz!” sloganıyla endüstriyel kuruluşlara yönelik güneşten elektrik üretimi konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi. 50 farklı şirketten 100 kişinin üzerinde Kayserili yatırımcı ve iş adamının katıldığı toplantıda güneş enerjisinden yararlanılarak kendi elektriğini üretmenin, enerji yatırımı maliyetlerinden tasarruf etmenin yolları anlatıldı.

 

Merkezi Çin’de bulunan ve 2013 yılını pazar lideri olarak kapatan dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar Türkiye Müdürü Uğur Kılıç, toplantıya konuşmacı olarak katılarak “Fotovoltaikte Lisanssız Tüketimin Dünya ve Türkiye’deki Önemi” hakkında bilgi verecek. Toplantıda Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar ise “Güneşten Lisansız Elektrik Üretiminde İzlenmesi Gereken Tüm Adımlar“ konulu bir sunum gerçekleştirdi.

 

Uğur Kılıç konuşmasında Türkiye’nin enerji hedeflerine ulaşmasında güneş enerjisinin gerekliliği, dünyada güneş paneli pazarı ve Yingli Solar’ın Türkiye’deki lisanssız elektrik üretimine yönelik projeleri hakkında bilgiler vererek Kayserili işadamlarından gelen soruları yanıtladı.

 

Kayseri’nin Elektrik Faturasını Güneş Ödeyecek

Uğur Kılıç: “Kayseri yıllık güneşlenme süresi yüksek olan, hem üretim hem de güneş açısından zengin bir ilimiz. Kayserili sanayicilerin ihtiyaç duydukları elektriği üreterek tasarruf yapmak, hatta ihtiyaç fazlasını satabilmek için güneş enerjisinin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyorum. Güneş, Kayseri’nin üretimine büyük ve kesintisiz bir enerji katacaktır” dedi.

 

Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar ise konuşmasında yatırımcıların ve sanayicilerin elektriklerini güneşten üreterek sağlayacakları faydalara da değinerek, “Güneşten elektrik üretimine geçiş ile birlikte elektrik faturalarının şirketler üzerinde etkisinin azalacak. Dolar kuru artışının enerji maliyeti üzerinde etkisinin böylece kalmayacak Ayrıca yurtdışında şirketlerin tedarikçi seçiminde yeşil şirket ve markaları tercih ediyorlar. Sürdürülebilir enerji politikası olan şirketlerin rekabette öne geçmektedir.” dedi.

www.solarexmagazine.com

06.03.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR