Almanya`da rüzgar ve güneş rekora koşuyor

Almanya`da 2015 yılında yenilenebilir enerjinin elektrik üretimindeki payı yüzde 33’e yükselecek.

 

Almanya`nın Baden Württemberg Eyaleti Güneş Enerjisi ve Hidrojen Araştırma Merkezi (ZSW), Almanya Enerji ve Su Endüstrileri Federasyonu (BDEW), bu yıl ülke genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilecek elektrik miktarına ilişkin tahminlerini yayınladı. Söz konusu kuruluşlara göre Almanya`da bu yılın sonu itibariyle güneş, rüzgar, biyokütle ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından rekor üretim bekleniyor.

 

YÜZDE 27`DEN YÜZDE 33`E YÜKSELECEK

Almanya`da yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik miktarı 2014 yılında 161 milyar kWh düzeyindeyken, 2015 yıl sonu itibariyle bu rakamın 193 milyar kWh`ya yükselmesi öngörülüyor. Bu rekor artış sayesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam elektrik üretimi içindeki payının yüzde 33`e yükseleceği tahmin ediliyor. Bu pay, 2014 yılında yüzde 27 seviyesindeydi.

 

RÜZGAR ELEKTRİĞİNDE YÜZDE 47 ARTIŞ

Bu yıl Almanya`da elektrik üretiminde en büyük artışlar rüzgar ve güneşe dayalı santrallerde yaşadı. Ekim sonu itibariyle Almanya`da güneşe dayalı elektrik miktarı, 2014 yılının komple üretim rakamı olan 35 milyar kWh saate ulaşmış durumda. Rüzgara dayalı elektrik üretimi ise Ekim sonu itibariyle 63 milyar kWh ile geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 47 artmış durumda.

http://enerjigunlugu.net

05.11.2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR