VENTURA Airdolphin Z-1000

Japonya’dan ithal VENTURA markası ile satışa sunduğu ZEPHYR Airdolphin türbinler 1 kW gücünde ve 2,5 m/sn de enerji üretmeye başlıyor. 12,5 m/sn de optimum üretim yapan türbinler 20 m/sn rüzgar hızlarında 3,200 Watt’lık enerji üretebiliyor. Kontrol sistemi içerisinde bulunan Airdolphin, 50 m/sn de devreden çıkıyor ve 65 m/sn ye kadar olan rüzgarlara dayanabiliyor. 3 adet karbon fiber plastikten yapılı rüzgara doğru özel yönlendirilebilinen kanadı, 1,800 mm rotor çapı ve 17,5 kg ağırlığı, sorunsuz çalışabilen kuyruk yapısı, sessiz çalışması ve bakım gerektirmeyen dizaynı sayesinde Türkiye şartları içinde her bölgede son derece yüksek performans gösteriyor. Son derece hafif vidasız gövde yapısı , rüzgar hızlarına dayanıklı, ani değişen rüzgar hızlarına hızlı cevap verebilme yeteneği, yüksek çıkış gücü, uygun fiyat, güvenlik, uzun ömürlülük, bakım gerektirmeyen yapısı, ve estetik tasarımı ile Airdolphinler kullanıcılar büyük kolaylık sağlıyor.

 

-Airdolphin 1000’in üstün özellikleri 

-Karbonfiber plastik kullanılarak üretilmiş süper hafif, son derece dayanıklı türbin kanatları

-Gürültü düşürücü kanatlar

-Gövdeden bağımsız rüzgar yönü değişikliklerine hızlı cevap verebilen özel kuyruk yapısı

-Power Asist Rotör başlatıcı

-Güç Yönetim Sistemi yazılımı sayesinde özel çalışma kontrolü

-Vidasız gövde yapısı

-Yenilikçi natör (yeni geliştirilmiş max çıkış 4.5 kw)

 

-Model İsmi : Ventura-Zephyr Air Dolphin

-Model Numarası : Z-1000

-Rüzgar Türbini Çeşidi : Yatay Aksis-Up Wind

-Rotor Çapı : 1,800 mm

-Ağırlığı : 17,5 kg

-Direk Çapı : 48,6 mm

-Kanat Sayısı : 3

-Kanat Yapısı : Karbon Fiber

-Kanat Ağırlığı (her biri) : 380 g

-Kanat Montajı : Birbirine Bağlı Montaj

 

Zephyr RM-1000 - Remote Monitor & Controller

Rüzgar, yeryüzünün düzensiz ısınmasından kaynaklanan yatay hava akışı olarak adlandırılabilir. Bu hava akışı yerel rüzgarlar boyutunda da olabilir, yeryüzünün güneş tarafından ısınmasından dolayı global rüzgarlar da olabilir. Atmosferdeki hava sirkülasyonun iki ana kaynağı olarak ekvator ile kutuplar arasındaki basınç farkı ve gezegenimizin rotasyonudur.

 

Çevrede ağaç, bina gibi dik engeller olduğu zaman rüzgarın akış yönü değişir ve türbülans oluşur. Bu yüzden rüzgar türbini kurulumu yapılırken çevresinde engel almamasına dikkat edilmelidir. Çevredeki ağaç ve engellerden olabildiğince uzak olmalıdır. Ayrıca rüzgarın kurulum sahasından rahatça esip geçebilmesi gerekmektedir. Eğer kurulum alanı ağaç ve binalarla çevrili ise rüzgar türbinin çalışması için gerekli rüzgar olmayacaktır.

 

Birden çok rüzgar türbini kurulacak ise türbülans olmaması için, olabildiğince birbirinden uzak yerleştirilmelidir. İki türbin arasında en az 3 metre mesafe bırakılmalı, eğer mümkünse direk boyları farklı uzunlukta yapılmalıdır.

 

Airdolphin, küçük çaplı rüzgar türbini, Zephyr şirketinin uzun yıllara dayanan teknik alt yapısı ve deneyimi sonucu ortaya çıkmış bir üründür. Bu türbin elektrik üretebilecek hızda esen rüzgar ile aktif olmaktadır. Rüzgar doğal bir enerji kaynağı olduğu için saate, tarihe ve mevsime göre değişkenlik göstermektedir. Rüzgar koşulları her zaman optimum değildir. Bazen ufak bir esinti bazen de fırtına şeklinde olabilir.

 

Doğal ve temiz enerji kaynaklarının daha yaygın kullanımı ile karbon emisyonunun azalacağına ve gelecek nesillere daha yaşanılır bir dünya bırakacağımıza inanıyoruz. Ürünlerimizin bu konuda katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

 

Temel Özellikler

Çeşitli bilgilere kolay ulaşım sağlayabilmek için internet bağlantısı (WEB ile) Gelişmiş, uzaktan kontrol fonksiyonu mevcuttur.

 

Teknik, fiziki, ticari bilgiler için:

www.solar-pazar.com

Zephry Airdolphin Pro PDF
 
BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR