Zonguldak Eml’den Ankara çıkarması

Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Ekibi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ar-Ge topluluğunun davetlisi olarak “ODTÜ Ar-Ge Günleri 4” isimli teknoloji fuarında stand açarak Zonguldak’ta geliştirilen teknolojileri sergiledi.

 

ODTÜ Ar-Ge Günleri, teknolojiyi, üretmeyi, gelişmeye meraklı ve inovasyon kavramını benimsemiş ODTÜ akademisyenleri ve öğrencilerini, ODTÜ Teknokent’inde bulunan kuruluşları ve Türkiye’de Ar-Ge çalışmaları ile öne çıkmış firmaları bir araya getiren bir organizasyon olarak bu yıl dördüncüsü yapıldı. Tai, Tei-Tusaş, Otokar, Boren, Havelsan, Metutech, Çepaş sponsorluğunda yapılan fuar ayrıca Teo-Tek, Kade, Nanomanyetik gibi Teknokent firmaları ile Merkezi Lab., Günam Güneş Enerjisi Araştıma Merkezi, Türk Patent Enstitüsü, İTÜ, Türk Zeka Vakfı gibi teknoloji öncülerinin katılımı ile 4-5 MAYIS 2010 tarihleri arasında ODTÜ KKM’de gerçekleştirildi.

 

Ülkemizin Ar-Ge devlerinin arasında stant açması için davet edilen ve sergiledikleri ürünler ile büyük ilgi toplayan Zonguldak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ar-Ge Robot Ekibi Zonguldak’ın adını tekrar duyurarak Zonguldak’ın gururu oldu.

 

Ekip kaptanı olan Elektronik Bölümü öğrencisi Ercan Çerçi, “Toplam Kalite Anlayışı ile planlı, programlı çalışarak problemlerin üstesinden geldik. Artan başarı grafiklerimize ODTÜ Ar-Ge tarafından davet edilerek Zonguldak’ta ve okulumuzdaki eğitimin kalitesini gösterdik. Ürettiğimiz teknolojilerin büyük firmalar arasında ilgi görmesinden gurur duyduk” dedi.

 

Takım Kaptanlarından Elektronik Bölümü öğrencisi Yasin Dibekli ise, “Sorunlar çalışma ile aşılır, biz ekip olarak çalışmaya ve problemlerin üstesinden gelmeye hazırız, bunu tüm Türkiye’ye gösterdik” diye konuştu. Takım Kaptanlarından Elektronik Bölümü öğrencisi Muhammet Aka da “Okulumla ve öğretmenlerimle gurur duyuyorum. Beni ve arkadaşlarımı hayata en iyi şekilde hazırladılar. Artık istediğimiz her yerde iş bulabiliriz” şeklinde konuştu. www.medya365.com / 06 mayıs 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR