Schneider Electric CEO su Jean-Pascal Tricoire

Schneider Electric CEO su Jean-Pascal Tricoire, enerji verimliliğini artıran yeni teknolojiler ve hizmetler sunduklarını söylüyor.

 

Schneider Electric cirosu 2010 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 10 nun üzerinde büyüme kaydetti. Şirketin CEO su Jean-Pascal Tricoire, büyümenin ardındaki temel unsurları pazarda çeşitleme; yeni ekonomilerde varlılarını artırma; yenilenebilir enerji çözümleri olarak sıralıyor.

 

- 2010 yılının ilk dönemi Schneider Electric için nasıl gelişti ?

Yılın ilk çeyreğinde büyüme rakamlarını yakaladık ve bu trend ikinci çeyrekte hız kazandı. İkinci çeyrekte ciromuz yüzde 10 oranında arttı. Böylece toplamda 2010 yılının ilk altı ayında yüzde 6.4 oranında ciro artışı gerçekleştirmiş olduk. Kar açısından baktığınızda, daha da önemli bir artış görüyoruz. Net sonuçlarımız iki kat arttı.

 

- Bu büyümenin ardındaki temel unsurlar neler oldu ?

One Schneider programını uygulamaya koymuş olmamız en önemli unsurların başında geliyor. Pazarda çeşitlemeye gitmiş olmamızın meyvelerini topluyoruz. Makine otomasyonu ve süreç alanında yaklaşık yüzde 20 oranında büyüme sağladık. İkinci önemli unsur, yeni ekonomilerde varlığımızı artırmak oldu. Üçüncü unsur ise akıllı şebekelere yönelmemiz oldu. Güneş enerjisi başta olmak üzere, yenilenebilir enerji çözümleri, büyümemizde oldukça önemli bir etki sağlayan unsurlar arasında. Bu kapsamda, binalarda, fabrikalarda, konutlarda akıllı enerji yönetimi; elektrik dağıtım ağları alanlarında önemli faaliyetlerimiz oldu. Buna, elektrikli otomobiller için şarj istasyonları da eklenecek. Enerji verimliliğini artırmak için müşterilerimize yeni teknolojiler ve hizmetler sunuyoruz.

 

- Schneider Electric te gerçekten değişen ne oldu ?

Çok markalı bir şirketten, müşterilerine tam ve küresekl çözümler sunan bir şirkete dönüştük.

 

- Bu büyüme tüm pazarlar için geçerli mi ?

Tüm dünyada büyümemizi sürdürüyoruz, fakat bu büyümenin en fazla görünür olduğu yer gelişmekte olan pazarlar. Yeni ekonomiler, gelişmekte olan ülkelerde gelişmiş ülkelere oranla 12 puan daha hızlı bir büyüme gsöteriyor. Gelişmekte olan piyasalar toplam faaliyetlerimizin yüzde 35 ini temsil ediyor.

Kaynak : Le Monde Gazetesi

www.geleceginenerjisi.com / Ağustos 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR