Erdoğan : Enerji Yatırımlarına Devam

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, enerji yatırımlarının reel sektöre önemli katkılar sağladığının altını çizerek, enerji yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini bildirdi.

 

TOBB 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası nın ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, şuraya katılanlara teşekkür etti.

 

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

Enerji ihtiyacımızı yüzde 50 civarında doğalgaz çevrim santrallerinden karşılıyorsak da bu bizim için pahalı bir maliyet. Çeşitlendireceğiz dedik. Hidroelektrik santrallerdeki yatırımlarımız artıyor, termik santrallerdeki yatırımlarımız artıyor, güneş enerjisi, rüzgar enerjisi devam ediyor. En son Rusya Federasyonu ile yaptığımız nükleer enerjideki adım, bu attığımız adımların çok açık ve net örneği. Şimdi ikinci bir nükleer enerji santralinin yapımıyla ilgili ihale hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu, hükümetten hükümete veya devletten devlete anlaşma şekliyle olabilir. Bunun için girişimlerimiz devam ediyor. www.dikkathaber.com / 02 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR