Logitech`ten Solar klavye!

Ekolojik dengeye verdiği önemi yeni ürün ve teknolojilerine ürünlerine yansıtan Logitech, güneş ışığıyla çalışan Logitech Wireless Solar Keyboard K750 ile enerji tasarrufuna destek oluyor.

 

1880’lerde güneşin gücünü fark ederek ilk güneş hücrelerini yapan Charles Fritts’den bu yana güneş enerjisi, her zaman gündemde olmuş ve günlük yaşamın merkezi haline gelmiştir. Bu enerji kaynağından faydalanmaya karar veren Logitech mühendisleri günışığının olduğu her yerde, kapalı mekânlarda bile kendi kendini şarj eden dünyanın en az güç tüketen ilk kablosuz klavyesi Logitech K750 ile pil sorunu artık tarih oluyor. 

 

Tamamen karanlık bir yerde bile en az üç ay şarjı bitmeden çalışan Logitech K750, herhangi bir şarj kablosuna ihtiyaç duymadan, entegre solar paneliyle kendi kendini şarj ediyor. Dâhili solar güç uygulaması, ihtiyacınız olan ışık miktarını gösteren, güç seviyesini görmenizi kolaylaştıran ve hatta daha fazla güce ihtiyacınız olduğunda sizi uyaran bir göstergeye sahip.

 

Sadece 7.5 mm kalınlığındaki ince tasarımıyla da dikkat çeken Logitech K750, yuvarlak hatları ve ince bir profili ile oldukça şık. Logitech’in Incurve tuşlarına sahip K750, tuşlarının içbükey tasarımı, yumuşak ve yuvarlatılmış kenarları sayesinde konforlu bir yazma deneyimi sunuyor.

 

Logitech mühendislerinin araştırmalarına göre dünya, Logitech Wireless Keyboard K750’ye geçerse, yılda 828 milyon adet kalem pilden tasarruf edilecek.  Bu tasarruf edilen 828 milyon adet kalem pil;

• 785 tenis kortunu doldurabilir,

• Uç uca eklendiğinde kolaylıkla Ekvator çevresini dolaşabilir,

• Yaklaşık dört Eyfel Kulesi’ni her yıl süresiz olarak ışıklandırılabilir.

www.veteknoloji.com

10.01.2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR