Özkar, Güneş Enerjisi Projesi’ni Bekliyor

Mersin’de 12 yıldır güneş enerji sistemleri üzerine faaliyet gösterdiklerini kaydeden Özkar İklimlendirme Güneş Enerjisi Genel Müdürü Müslüm Özcan, binalarda uygulanacak Güneş Enerjisi Projesi’nin yaygınlaştırılmasını beklediklerini söyledi.

 

Hükümetin yenilenebilir enerji kaynakları konusunda çalışmalar yürüttüğünü hatırlatan Özcan, yeni bina inşaatlarının güneş enerjili olması konusunda adımlar atıldığını bildirdi. Şu anda bu konuda pilot seçilen iller olduğunu ve çalışmaların başlatıldığını dile getiren Özcan, bu uygulamanın yaygınlaştırılmasını beklediklerini söyledi.

 

2001’den bu yana Ezinç Güneş Enerjisi’nin bölge dağıtım bayisi olarak hizmet verdiklerini anlatan Müslüm Özcan, satışlarını Mersin ve Kıbrıs’ta gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ürünlerinin yaklaşık yüzde 20’sini Kıbrıs’a sattıklarını açıklayan Özcan, her iki bölgede toplam 100’e yakın bayileri bulunduğunu dile getirdi.

 

Geçen yıl ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş atlatılmaya başlandığı bir dönem olması nedeniyle yaklaşık yüzde 10 büyüdüklerini bildiren Özcan, bu yıl sektörün daha da hareketlenmesini beklediklerini anlattı.

 

Özellikle Mersin’de Mezitli bölgesinde inşaatların oldukça hızlandığını kaydeden Özcan, “Biz ürün satışının yanı sıra proje ve uygulama hizmeti de veriyoruz. Bölgemizde büyük site yatırımları oldukça arttı. Bu sitelere uygulanacak projelerle iş hacmimizin yeni sezonda artmasını bekliyoruz” dedi. Bölgenin turizm yatırımları almaya başladığına da değinen Özcan, özellikle otel ve yurt yatırımlarının kentte sektörü canlandırdığına işaret etti.

 

“Doğalgazın sektörü etkileyeceğini düşünmüyorum”

Bölgede doğalgaz çalışmalarının başladığının hatırlatılması üzerine Müslüm Özcan şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğalgazın kısa vadede güneş enerji sektörünü olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Bölgemiz sahil şeridinde yer alması nedeniyle yazlık sitelerin ağırlıklı olduğu bir bölge. Yazlıkçılar su ısıtma sistemlerinde ağırlıklı olarak güneş enerjisini tercih ediyor. Ayrıca yenilenebilir bir enerji kaynağı olması nedeniyle de güneş enerjisinin tercih edilirliği gün geçtikçe artıyor.”

 

Güneş enerjisinde su ısıtma sistemine ilişkin 120 çeşit ürünleri bulunduğunu kaydeden Özcan, sektörde güneş pillerinin piyasaya girmesini beklediklerini ifade etti. Bu sistemin hükümet tarafından sübvanse edilmesi gerektiğini de vurgulayan Özcan, bu sayede daha uygun fiyatlarla kullanımın mümkün olabileceğini söyledi.

 

Bu yıl 400 metrekarelik yeni bir showroom inşaatına başladıklarını da bildiren Müslüm Özcan, yıl sonuna kadar bu çalışmalarını tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Yeni showroomları ile birlikte yeni ürün gruplarını da bünyelerine dahil edeceklerini dile getiren Özcan, alüminyum korkuluk ve cam balkonlar gibi inşaat sektörüne yönelik yeni malzemelerin satışına başlayacaklarını sözlerine ekledi. (www.kobiden.com)

www.gunesdergisi.com

12 Nisan 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR