AMAÇ TOPLUMSAL SORUMLULUK BİLİNCİNİ OLUŞTURMAK

 

Enerji Verimliliği Derneği Isparta Şubesi tarafından enerjinin verimli kullanılmasına yönelik bilincin oluşturulması amacıyla slogan yarışması düzenlenecek.

 

Dernek Başkanı Alaattin Erkoç, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası`nda düzenlediği basın toplantısında, dernek olarak toplumsal sorumluluk bilincinin oluşmasına öncülük etmek ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalar düzenlediklerini kaydetti.

 

Enerji verimliliği bilincinin oluşması ve toplumsal farkındalık için "Enerji Verimliliği" konulu slogan yarışması düzenleyeceklerini kaydeden Erkoç, "Bu çalışma kapsamında en pahalı enerjinin boşa giden ve yerindelik denetimi yapılmayan enerji olduğu bilincini topluma aktaracağız" diye konuştu.

 

Türkiye`de enerji ihtiyacının da had safhaya çıktığını, enerji talebini karşılayacak kaynaklar konusunda hızlı bir arayış yaşandığını ifade eden Erkoç, bu doğrultuda yerli kaynakların verimli teknolojilerle değerlendirilmesinin yanı sıra enerjinin verimli kullanımı ile yüzde 25`ler düzeyinde bir enerji tüketiminden tasarruf yapılma imkanının var olduğunu söyledi.

 

Enerjinin verimli kullanımının en temiz yenilenebilir enerji kaynağı olduğunu anlatan Erkoç, enerjinin verimli kullanılması gerektiğini de çeşitli kampanyalarla halka anlatmaya çalıştıklarını aktardı.

 

Erkoç, "Enerji Verimliliği" konulu slogan yarışması için 27 Mayıs Cuma günü saat 17.30`a kadar başvuruların başvuruların www.envenderisparta.com ve ya http://isparta.cevreorman.gov.tr adreslerine yapılabileceğini belirtti. Yarışmanın ilköğretim, ortaöğretim, üniversite öğrencileri ve vatandaşlara yönelik şeklinde kategorilendirileceğini dile getiren Erkoç, her kategoride birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dizüstü bilgisayar, üçüncülere de enerji verimli mini buzdolabı hediye edileceğini kaydetti.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Gökdayı da, güneş potansiyelinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılır hale gelmesi gerektiğini söyledi.

 

Gökdayı, insanlara enerji verimliliğini anlatılması gerektiğini ve insanları bilinçlendirmek amacıyla bu tür etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Türkiye`nin enerjide dışa bağımlı olduğunu ve bu nedenle mevcut kaynaklarını en iyi şekilde kullanması gerektiğini belirten Gökdayı, "Yukarıda güneş dururken, başka enerji kaynakları varken biz hala enerjiyi şebekeden kullanıyoruz" dedi.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarına teşvik uygulanması gerektiğini savunan Gökdayı, teşvik uygulandığı takdirde başta iş adamları olmak üzere insanların güneş ve natif yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneleceğini kaydetti. Bu şekilde ülke ekonomisine de önemli ölçüde girdi sağlanacağını ifade eden Gökdayı, siyasetçilerin yenilenebilir enerji kaynağı ile ilgili herhangi bir programlarının bulunmadığını ve bunu da yadırgadıklarını söyledi.

 

Gökdayı, düzenlenecek slogan yarışması ile enerji kaynaklarına yönelik bir farkındalık oluşturmak istediklerini aktardı.

www.haber3.com

14 Mayıs 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR